Комплекс вправ ранкової гімнастики

Комплекс  складається з семи вправ:

                                        Вправа перша:
Вихідне положення: стати прямо, вільно, ноги разом, руки опущені.
На раз-два – підняти руки вгору, подивитися на кисті, сплеснути долонями над головою. Вдих. На три-чотири – опустити руки, сплеснути долонями за спиною. Видих. Повторити 3-6 разів.



                                                Вправа друга:
Вихідне положення: стояти прямо, руки опущені. Вруках за спиною гімнастична палиця.
На раз-два присісти, поклавши палюцю на підлогу позаду себе. Видих. На три-чотири- стати без палиці. Вдих. На п’ять-шість- присісти , взяти палицю. Видих. На сім-вісім – встати з палицею. Вдих. Повторити 3-6 разів.



                                          Вправа третя:
Вихідне положення: стоячи, ноги на ширині плечей, руки підняті вгору, у руках гімнастична палиця. Руки і тулуб злегка відведені назад, дивитися на палицю.
На раз - нахилитися вперед, покласти палицю на підлогу перед собою. Видих. На два – випростатися, сплеснути руками над головою. Вдих. На три - нахилитися вперед, взяти палицю в руки. Видих. На чотири - випростатися, підняти палицю вгору, прогнутися. Вдих. Повторити 3-6 разів.



                                         Вправа четверта:
Вихідне положення: стоячи, ноги разом, руки вперед.
 На раз – стати навшпиньки, руки розвести в сторони, прогнутися. Вдих. На два – опуститися на всю ступню, звести прямі руки перед грудьми, плеснути в долоні. Видих. Повторити 4-6 разів.




                                          Вправа п’ята:
        Вихідне положення: стоячи, ноги на ширині плечей, руки опущені вниз.
На раз - нахилити тулуб у правий бік, праву руку вниз до коліна, ліву – підняти по тулубу вгору. Видих. На два – випростатися, руки опустити. Вдих. На три – нахилитися у лівий бік, ліва рука ковзає по тулубу вниз, права – вгору. Видих. На чотири – випростатися, руки опустити. Вдих. Повторити 4-6 разів.



                                  Вправа шоста:
              Вихідне положення: стоячи, ноги разом, руки в сторони.
На раз – змахнути правою ногою вгору, сплеснути в долоні під ногою. Видих. На два – опустити ногу, руки розвести в сторони. Вдих. На три-чотири – зробити те саме лівою ногою. Повторити 6-10 разів.


Вправа сьома.

Вихідне положення: стоячи, руки на поясі. Зробити 8-14 стрибків угору на обох ногах. ( Два стрибки -  вдих, два - видих). Після стрибків повільно походити по кімнаті, почистити зуби, вмитися.

  
                                                              Успіхів!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Районні змагання з баскетболу серед дівчат

ЗНОВУ ЗМАГАННЯ!

Відкрита першість ДЮСШ району з баскетболу 3Х3 серед юнаків